In 2009 studeerde ik af aan de opleiding Communicatie van HZ University of Applied Sciences. De toekomst lag voor me. Eindelijk na al die jaren keihard werken had ik mijn hbo-diploma op zak. Samen met mijn toenmalige vriendin waren we klaar om ons nieuwe leventje op te gaan bouwen dat niet veel anders betekende dat veel andere stellen op dat moment voor ogen hebben: huisje, boompje, beestje. Mijn eerste baan was een traineeship waar ik ongetwijfeld veel van heb opgestoken. Daarna volgde meerdere banen waarbij ik me steeds meer begon te richten op online marketing, want dat was per slot van rekening de toekomst. Tenminste, dat dacht ik in mijn onbevangenheid. Totdat eind vorig jaar (2019) dit beeld begon te kantelen. Ik was simpelweg niet meer gelukkig met de baan als Online Marketing Executive bij een groothandel in voedingssupplementen. Het roer moest om: ik moest gaan luisteren naar wat ik écht wil in het leven. Een paar drastische keuzes volgden.

Niet de buitenkant, maar de binnenkant

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik nog in het proces om mijn nieuwe leven in te richten. Dat betekent dat ik de afgelopen periode waarin er veel is gebeurd aan het verwerken ben & nieuwe gewoontes aan het aanleren ben.  Dat kost veel energie, maar het levert ook heel veel op. Hoe ik dit heb gedaan? Niet door op Instagram of Facebook te kijken hoe goed anderen het wel niet hebben. Dat is buitenkant. En de buitenkant ziet er meestal vele malen mooier uit dan de realiteit in feite is. Uiteindelijk gaat het om wie je vanbinnen bent en dát straal je uit naar buiten.

Iedereen heeft een verhaal

Foto schrijver

Ik dus ook. Begin dit jaar wist ik alleen niet meer hoe ik mijn ´eigen´ verhaal verder vorm moest gaan geven. Ik had een gezin, een mooi huis, 2 goede auto´s onder mijn kont en een baan waar menig afgestudeerd student in de commerciële hoek van droomde. Ik wilde het alleen niet meer. Vroeg me steeds vaker af of dit alles nog wel was wat ik wilde. Was ik deze persoon geworden? En hoe dan? Wat wilde ik nu werkelijk diep vanbinnen? Ik wist het echt niet meer. Bovenop dat alles kwam dat mijn relatie ook niet meer lekker liep. Begin dit jaar werd ik min of meer gedwongen om mijn leven een andere richting op te geven. En dat heb ik gedaan met behulp van een outplacementtraject van Laboro et Emergo. Ik kende Marcel Minheere al als mijn instructeur Club Power van de sportschool, maar nu werd Marcel ook mijn coach.

Energiek proces

Niet alleen mijn vriendin en ik besloten na heel lang samen te zijn geweest uit elkaar te gaan, ik besloot ook dat de koek op was met mijn baan en de werkgever waar ik bij werkte. Laboro leerde me via het outplacementtraject kijken naar wie ik ben, wat ik graag wil in het leven én vooral waar ik passie uit haal. Mijn mindset moest om. En dat kostte tijd. Want alles wat zo ingesleten was in mijn gedrag in al die jaren moest ik anders gaan benaderen. Het is net als dat je iedere dag een koekje eet bij de koffie en dat ineens niet meer mag. Tegelijkertijd is het ook een enorm energiek proces. Want Marcel van Laboro heeft me geleerd echt te kijken & luisteren naar mezelf waardoor ik beslissingen makkelijker kon nemen.

Mijn hart gaat sneller kloppen van…

Na een traject van ruim 4 maanden weet ik waar ik nu sta in het leven en waar ik naartoe wil groeien. Dat betekent dat ik de toekomst rooskleurig tegemoet ga. Ik weet nu dat ik graag mensen aandacht geeft, erg dienstverlenend ben, ik wil werken bij een maatschappelijk betrokken bedrijf, bij voorkeur in de zorg- en welzijnssector, en dat ik een cursus richting coaching wil gaan volgen. En dat allemaal dankzij Marcel van Laboro.

Door Christian 

Weet jij net als ik heb ervaren ook niet meer welke kant je met je leven op wilt? Of de baan die je nu hebt jou gelukkig maakt? Neem dan contact op met Laboro. Het is een absolute aanrader. Ik en vele anderen gingen jou voor en hebben de weg terug naar een gelukkig (werkzaam) leven gevonden of zijn daar naartoe op weg.