Hoe kom je nu van een idee tot daadwerkelijk de dingen doen die het verschil maken? Daarover zijn de meningen verdeeld. Wat voor mij werkt is een rustmoment pakken. Dit heb ik wanneer ik met een perfecte cappuccino op het terras van een van mijn favoriete lunchcafeetjes, in het zonnetje zit. Zoals ook afgelopen vrijdag. Laptop open en focus. Je even alleen wanend, terwijl op de achtergrond de geslaagde studenten het behalen van hun diploma vieren met een wijntje. Het is markt, druk, en toch voel ik me even met mijn voeten in het water en heb ik het gevoel alsof ik over de horizon kan kijken. Misschien heb je dat gevoel ook wel eens, en krijg jij net als ik op moment dat zetje wat je nodig hebt om in actie te komen.

Wanneer is dat bij jou? Vanuit mijn praktijk hoor ik nog regelmatig uitspraken als: “eigenlijk zag ik die baan wel zitten (en zij mij) maar die reisafstand hè..”, “Ik vind het een leuk bedrijf, maar ik twijfel nog”. Of “Deze functie is mij op het lijf geschreven maar het salaris is lager dan wat ik nu heb”. Heb je jezelf dan afgevraagd of je het echt wilde op dat moment? Wat je écht belangrijk vond?

Misschien was je er nog niet klaar voor. In coachingstaal: “De appel was nog niet rijp”. Als je regelmatig even stilstaat bij wat je hebt en wie je bent, waar je naartoe wilt en hoe je daar komt, ben je een begenadigd mens. Mis je dat beeld of gevoel en wil je dat wel zien en ervaren? In dat geval gebruik ik de metafoor ‘doe je schoenen eens uit, ga met je voeten in het water en loop door de branding’. Het effect is voelbaar, zichtbaar en verfrissend.

Weet je niet wat je moet verwachten en houdt iets je tegen, (angst voor verlies bijvoorbeeld) maar je bent er wel klaar voor, of misschien zelfs klaar mee, dan ben je van harte uitgenodigd.

Mail of bel me, ik ben er voor jou.